Onnimikki

James Smith

45 Reputation

4 Badges

15 years, 86 days
York University
Associate Lecturer

Social Networks and Content at Maplesoft.com

MaplePrimes Activity


These are questions asked by Onnimikki

I'm trying out the simple Java example for accessing OpenMaple.  I'm doing it in IntelliJ using JDK15.  I've included the two jar files in the project, externalcall.jar and Maple.jar.  When compiling I run into this error, as IntelliJ doesn't seem to be able to find jopenmaple.jar

Error loading libraries: java.lang.UnsatisfiedLinkError: no jopenmaple in java.library.path: /Users/jasmith/Library/Java/Extensions:/Library/Java/Extensions:/Network/Library/Java/Extensions:/System/Library/Java/Extensions:/usr/lib/java:.

Now, I'd like to add its location to the library path, but I can't seem to find its location.  My understanding is that is should be in $MAPLE/java/jopenmaple.jar

which, on Mac OS is "/Library/Frameworks/Maple.framework/Versions/2021"

But when I look in there there is no jopenmaple.jar.

Does anyone have a suggestion as to where I could find it?  (Maple 2021, IntelliJ 2020 with JDK 15 on macOS 10.14)

thanks!

James

Hi,

I'd like to change the font size in my MapleSim plots, especially when I resize the plot to take up the whole screen.  I know how to set the line thickness of the plot lines, but I can't seem to find an option for setting the font size in the legends, titles and axes.

Also, is there a way to change the default font and line width?  

 

thanks!

 

James

Hi,

I'm running a 2D parameter sweep from Maple 15 on a MapleSim 5 model. The output is stored in a 2D matrix.  I've encountered two problems:

1) when I graph it with matrixplot the z-axis values are fine but I can't figure out how to change the x-axis and y-axis values from the matrix indices to the actual values of the swept parameters. 

2) When the parameter sweep begins I get a warning about storing the values in a matrix.  Maple...

I am trying to extract the underlying equation for a simple operational amplifier circuit in MapleSim 5.  The same process that I had used earlier for a simple resistor circuit (without opamp) worked fine and yielded equations.  However, when I try to do the same thing with an opamp (configured to do a simple amplification of an input voltage) I get a blank "View Core Equations" box in the Equation Extraction attachment. 

 

Thanks!

Page 1 of 1